Monday, July 21, 2014

Summer activities, part I

Lumousta seuraavana viikonloppuna suuntasin vaihteeksi Helsinkiin Herra J:n luo. Meillä ei sen kummemmin ollut mitään suunnitelmia, mikä oli ihan tervetullutta veronsa vaatineen Lumouksen jälkeen! Matkasin hitaimmalla junavaihtoehdolla, koska jostain syystä "tarjouslippu" oli normaalihintaista kalliimpi! Ne oikeat tarjousliput oli ilmeisesti jo myyty ko. viikonlopun osalta. Junalla matkustaminen on todella kallista ilman alennuksia! :( Lähijunalla kun matkustin, olin perillä tavallista myöhemmin. Siispä päätettiin viettää rauhallinen koti-ilta ja jättää mahdolliset suunnitelmat seuraavaan päivään. 

Lauantaina aamupalan jälkeen päätettiin suunnata kohti Varustelekaa, jossa en ollut koskaan aikaisemmin käynyt, tähänastiset asioinnit kun on tullut tehtyä nettikaupan kautta. En kuitenkaan lopulta ostanut mitään, kun taas Herra J löysi itselleen shortsit ja suklaata.

Armeija/eräjormaukkoja ja tarvikkeita!
Nössöversio (maitosuklaa) Scho-ka.kolasta, tumma suklaa (punainen rasia) oli loppu.
Varustelekasta lähdettiinkin sitten ajelemaan kohti Porvoota Herra J:n ehdotuksesta. Suuntasimme suoraan ihastelemaan vanhaa kaupunkia. Heti ensimmäisenä vastaan tuli ihana vanha veturi sekä enemmän ja vähemmän kunnostettuja junanvaunuja.

Old locomotive ♥
I think the orange one had been converted into a summer home or something, the other ones needed attention with their old roofs.
Jokiranta punaisine aittoineen
"Lulz, I'm a lion, I rawr and stuff! ...but why are there flowers on my head?!"
Välillä piti käydä syömässä, kun ehti nälkä jo yllättää, ja löytyihän tuolta myös Brunbergin myymälä. Kuka voisi vastustaa suklaata, not me! Ihme kyllä osasin hillitä itseni, ja raahasin mukaani vain jättisäkin tryffelikonvehteja sekä rasian moccapusuja. Arvatkaapa onko noista enää mitään jäljellä...

Brunberg chocolates, yum!
Suuntasimme myös ihmettelemään vanhaa tuomiokirkkoa. Sisään kirkkoon emme kuitenkaan tohtineet kurkistaa, varsinkin kun siellä oli juuri häät menossa. Sen sijaan keskityimme huonoon huumoriin à la internet:

"Toi näyttää ihan keskarilta.." -"eiku penikseltä. Kato se on goatse!"
*kröhöm* Siis Porvoon tuomiokirkko
Objects with faces: itkevä kappeli
Lopulta allekirjoittanutta alkoi vähän väsy painaa tallustelun jäljiltä, joten päätettiin jättää suurempi tutkiminen sikseen. Ehkäpä joku toinen kerta kierretään ihmettelemässä myös Linnamäki?

Naamakalat Porvoossa
Sivukujalta löytyi kaunis portti vehreine aitoineen
Harmittelin, kun jäin ilman jäätelöä (halusin irtojäätelöä, en tuuttia pakastealtaasta), joten Herra J taikoi pakastimesta herkkuvaniljaa, mustikoita ja karhunvatukoita. Niiiiin hyvää! ♥ Ilta menikin sitten Monty Pythonin seurassa, aina siihen saakka, kunnes omat ajatukseni ottivat vallan. Mutta ei mennä siihen.

Monty Python and the Holy Grail with bourbon vanilla ice cream amd frozen blueberries & blackberries/brambles, yum yum yum! ♥

Sunnuntai vietetiin Helsingin keskustassa, jossa halusin piipahtaa ihmettelemässä Lushin valikoimaa. Tarvitsin kipeästi uuden huulirasvan, enkä tiennyt löytyykö Lushilta moista. Päädyin kuitenkin myyjien huomion kohteeksi, ja jokainen heistä kävi vuorollaan kertomassa eri tuotteista. Olisi ollut kyllä mukava tutkia valikoimaa enemmänkin, mutta liikkeessä oli ihan tuskallisen kuuma! Myös Morticiassa olisi ollut mukava piipahtaa piiiiitkästä aikaa, mutta en muistanut sen olevan sunnuntaisin kiinni.

Jotenkin oli koko ajan hirveän tukala olo ja kamala hiki, joten yritin kurkkia pikkukaupoista viuhkaa. Löysin lopulta melko ruman vaalean halpisviuhkan Aurinkokaupasta, irvistäen ostin sen tuskaista oloani helpottamaan. Koska en tiennyt mitä haluaisin tehdä, päätti Herra J puolestani ja kohta oltiinkin jo ihmettelemässä Tove Janssonin töitä taidemuseo Ateneumissa. Harmi, ettei siellä saanut kuvata, olisin halunnut parista äärettömän söpöstä ja minimaalisen pienestä Muumi-tihrustuksesta kuvat! En ole Muumi-fani, mutta olihan tuo näkemisen arvoinen näyttely. :) Alakerrassa oli myös koottuna joitakin klassikkoteoksia, kuten Haavoittunut Enkeli sekä Taistelevat Metsot.

Museokierros kruunattiin sitten piipahtamalla nepalilaisessa ravintolassa syömässä. Naanleipä hyvvee! *mums mums*
 
~Misantrella

2 comments:

  1. Mä näin teidän lekassa lauantaina! :) En vain kehdannut myyjänä tulla häiritsemään. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai jaa, en yhtään huomannut! :D Oli vähän pällistelyreissu, kun kiinnosti nähdä livenä yhdet kengät ja poikaystävä halusi shortsit. :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...