Friday, June 4, 2010

Iik, hiiriä!

Mieliala: väsynyt ja laiska
Taustalla pyörii: Dexter, my favourite serial killer

Vanhempani tulivat tosiaan eilen käymään. Onnistuin heräämään tarpeeksi aikaisin, että sain imuroitua lattian ja käytyä suihkussa. Nyt minulla on viimein matot täällä, ja verhotkin, jahka saisin ripustettua ne ikkunalle. Iso marjapuuronpunainen pampulamattoni käytettiin pesulassa, ja nyt kävi juuri samalla lailla, kuin silloin kun se aikoinaan ostettiin: löhösin vain onnellisena maton päällä. ^^ Pitää tosin vielä vähän sumplia miten päin näitä mattoja asettelen tänne, muutenkin täällä on melkoinen epäjärjestys vielä.

Sain myöskin pienen lipastoni takaisin, en ottanut sitä alunperin mukaan, sillä ajattelin pienen rappushyllyn riittävän yöpöytänäni. Kyllähän se riittääkin, mutta tarvitsin alustan mikrolle, joka ei yksinkertaisesti mahtunut keittiöön. Minilipasto meni kuin nakutettu huoneen nurkkaan, ja mikro oli täysin oikein mitoitettu sen päälle. ^^ Nyt jää keittiöön tilaa paahtimelle sekä vedenkeittimelle, on myöskin tilaa laskea tavaroita pöydälle.

Äitini oli pakannut mukaan myös unohtuneet tauluni, korivaunun, parvekegerberan, muutamia astioita, ja jotain pikkutavaraa. Korivaunu pääsee helpottamaan pienen vaatehuoneen järjestelyongelmia, tauluja ei ehditty vielä laittaa seinille, sille päivä meni todella myöhään, eikä isäni jaksanut enää porailla seiniin reikiä. Vaihdoin muutamat astiat noihin nyt tuotuihin, ja äiti lupasi katsoa poismenevät joko omaan käyttöön, tai sitten lahjoittaa ne eteenpäin.

Kävimme siis tosiaan katsomassa myös ystäväni asuntoa, ja otimme hänet mukaan ostosreissulle tuonne Pirkkalan suuntaan. Hain ruokatarvikkeita Lidlistä, siellä oli tarjolla aasialaisherkkuja. ^^ Isä haki poraustarvikkeita Hong Kongista, kun taas minä ja ystäväni hamstrasimme tarjouksessa olevaa siideriä kesän rientoja varten. *kjähäh* Cittarista hain tyhjennystä pakastimeen, ja sitten! Vein vanhempani eläinkauppaan, jossa olin käynyt jo kerran aikaisemmin. Päädyin sitten lähtemään sieltä kolmen pienen hiirulaisen kanssa! ♥ En voinut mitään, suunnitelmissani on edelleen ottaa kaksi rattusta, mutta koska tahdon sinisen/lilansävyiset tyttöset (tai poikiakin, jostain syystä tyttörattuset kuitenkin kuulostaa paremmalta), joudun odottelemaan ehkä pitkänkin aikaa.

Tosiaan, koska olen jo aikaa sitten hankkinut pienen metalliverkkoisen häkin (kokeilu kääpiöhamsterini Harun kanssa), jonka vanhempani toivat mukanaan, tarvitsin vain juomapullon, kuivikkeita, ja ruokaa. Haru on siis edelleen elossa, mutta reilusti yli 2-vuotias, ja muuttostressin pelosta jäi Seinäjoelle vanhempieni luokse. Hiirulaiset ovat tosiaan tyttöjä kaikki - yksi on valkoinen toffeenvärisellä kuonolla, myös selässä on hieman toffeenvivahdetta; toinen on musta (tai todella tummanruskea) vaaleilla tassuilla, korvilla ja hännällä; ja kolmas on ruskea, jolla selässään epäsymmetrinen valkoinen raita. Kyllä, pitäisi suosia lemmikkien hankkimista kasvattajilta suoraan, mutta en vain voinut mitään, nämä pallokorvat veivät sydämeni. Myös Haru on ostettu eläinkaupasta, ja ainakin näin omaan harjaamattomaan silmääni vaikuttaisi olevan kyllä ihan täysi talvikko, eikä mikään hybridi. Varmahan en tietenkään voi olla, mutta lemmikkini hankin omaksi ilokseni ja pieniksi karvaisiksi ystävikseni, en tehtaillakseni pentuja tai viedäkseni otuksia näyttelyihin.

Noh, tänään sitten kun aamulla heräsin, katsoin vain, että valkoinen ja musto tyttönen puuhailivat omiaan, enkä ajatellut asiaa sen tarkemmin. Nappasin huovan päälleni ja istahdin tietokoneelle hieman viluisena. Hetken päästä aloin ihmettelemaan, kun tuntui, että selkä kramppasi jotenkin hassusti. Noh, ajattelin että kaippa se kohta loppuu. Mystinen nykiminen vaihtoi kuitenkin paikkaa, joten aloin rapsutella itseäni. Jossain vaiheessa tajusin, että "nykiminen" liikkuu koko ajan, ja rupesin tutkailemaan huopani sisältöä. Tämä pikkuinen raitapaita oli jossain vaiheessa yötä/aamua karannut häkistä, ja oli päätynyt nukkumaan huopani sisään! Naureskelin karkurille ja leikin sen kanssa jonkin aikaa, sitten vein pikkuisen takaisin. Ei mennyt varmaan kahta minuuttiakaan, kun tajusin karkurin vilistävän jälleen lattialla! Sain napattua neidin eteisestä kenkätelineen alta, ja vein hänet takaisin häkkiin. Nyt piti jo jäädä katsomaan miten moinen pakoyritys tapahtuu. Häkissä oli kaksi mökkiä, yksi muovinen, ja keraaminen mansikkamökki. Raitakaveri kiipesi mansikan päälle, ja tunki sitten itsensä pinnojen välistä, kiipesi näppärästi seinän ja TV-tason (en nykyisin omista enää televisiota ollenkaan) välistä lattialle, ja tällä kertaa onnistui piilottelemaan melkoisen tovin, ennen kuin sain jälleen napattua neidin kiinni. Poistin mansikan häkistä, puristin pinnoja vähäsen, ja seuraavan parin tunnin ajan kävin tarkistelemassa korvien lukumäärää. Tein myös tämmöisen alustavan varotoimenpiteen, eli laitoin pahvia tuonne takaseinää vasten. Pitää miettiä pysyvämpiä ratkaisuja, ja myöskin keksiä vähän enemmän tekemistä tuonne häkkyrän sisälle. Onhan pikkuisilla juoksupyörä ja toinen kerrostasanne, mutta tällä hetkellä ei oikein vielä muuta. Ajattelin ommella ainakin yhden pehmoisen riippumaton tuonne ylänurkkaan, niin voivat sitten siellä köllötellä. Tarkemmin ajateltuna, varmaan useampi on tarpeen, niin voi sitten heitellä niitä pesukoneeseen aina välillä. ^^

Ohhoh, tulipas pitkä sepustus! Olen vain niin innoissani näistä pienistä ystävistäni. ^^ Nimiä en tosiaan ole vielä keksinyt, mietin, että ottaisinko jonkin karkkiteeman tähän, mutta saa nyt nähdä.

Sain tosiaan ne donitsini tehtyä, tosin vasta keskiviikkona. Päällystin osaa niistä tummanvioletilla sokerikuorrutteella, ja osaa torstai-aamuna suklaakuorrutteella, jossa hasselpähkinämurusia päällä. Hyviä olivat! ^^ Tänään on tullut vaan syöpöteltyä kaikkea mahdollista, mikä on kamalaa, koska koko päivän on ollut jotenkin kauhea koomaus ja väsy. On tullut vain istuttua koneella, lueskeltua sarjakuvia netistä, tutkailtua mahdollisia tulevia vaateostoja (mitään en ole kyllä oikeasti ostanut, haaveilukin on välillä ihan kivaa), etsittyä kivoja 10mm plugeja korviin (tulevaisuutta varten, toisessa on tosin vasta 4mm kierre, isommassa 8mm pyöryläinen puolessavälissä), ja tosiaan katsottua tuota Dexteriä.

Huomenna varmaankin menemme ystäväni kanssa Särkänniemeen, ellei sää radikaalisti muutu (tai hän valvo liian myöhälle tänään ;þ).

~Minya

P.S. Kuviakin tänne tulee, jahka saan järjesteltyä ja niitä otettua. Myöskin heti, kun nuo pikku pallokorvat malttavat olla hetken aloillaan, lisään kuvia neideistä. ^^

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...